Zestz
 
Culinair nieuws in bites: Latte art gaat 3D
Categorieën: foodnieuws

Het culinaire nieuws van deze week. Met onder andere: latte art gaat 3D, Japanse winkel combineert boeken en bier en 100 dagen leven als een holbewoner.

-> Latte art gaat 3D
Het hartje of ander sierlijk plaatje in je latte – wie kent het niet? Kazuki Yamamato uit Japan maakt ze ook: schitterende portretten. Maar soms gaat deze lattekunstenaar nog een stap verder: hij maakt figuurtjes in 3D. Dagelijks maakt hij een foto van een van zijn kunstwerkjes en zet die op Twitter. Hij heeft op dit moment al meer dan 86.000 volgers. (link) Foto: Kazuki Yamamato

-> B&B: Japanse winkel combineert boeken en bier
Boekhandels die koffie en thee serveren – die kennen we wereldwijd nu wel. B&B in Shimokitazawa, ook wel het Camden Town van Tokio genoemd, wilde liever iets sterkers serveren. Gekozen werd voor bier. (PingMag)

-> 100 dagen leven als holbewoner
Marianne van Dijk (30) is sinds 2 mei honderd dagen lang ‘holbewoner’. Ze kwam op het idee voor dit project, ‘What about Wilma’ genaamd, toen ze begon met het Paleo-dieet. Dit dieet bestaat uit vlees/vis, groenten, fruit, noten en zaden. Op whataboutwilma.com houdt ze een dagboek bij.


-> Groene Gault&Millau promoot groente en groenterestaurants
Op 8 mei verschijnt de Groene Gault&Millau, een samenwerking tussen restaurantgids Gault&Millau Benelux en Frank Fol – De Groentekok. Het is de allereerste gids die groenten en fruit promoot zowel in het dagelijkse leven als op de kaart van restaurants. De Groene Gault&Millau bevat niet alleen een selectie van de beste Groenterestaurants in de Benelux, maar ook van de beste groenten- & fruitspeciaalzaken en -markten en recepten van topkoks. (90pluswines.com)

-> 10 (on)waarheden over wijn
Een grand cru is het lekkerst. Natuurwijnen zijn een voorbijgaande mode. Biologische wijn is vies. Bij kaas hoort rode wijn. Rue89 zette 10 (on)waarheden op een rijtje. (Foodlog)

-> Coca-Cola koppelt mensen middels strakke dop
In een park in Shanghai staat een automaat gevuld met flesjes Coca-Cola waarvan de doppen extra sterk zijn vastgedraaid. Het doel: mensen – letterlijk – aan elkaar koppelen. (NU.nl)

-> Budweiser lanceert bierglas met Facebook-chip
Budweiser heeft een bierglas ontwikkeld waarbij mensen met elkaar op Facebook verbonden kunnen worden door de bierglazen tegen elkaar te klinken. Onder in het bierglas zit een soort van chip die de klinkende glazen connect. (Misset Horeca)


-> Sjalottenoorlog: Bretonse boeren strijden tegen Hollandse neppers
Je hebt sjalotjes en sjalotjes die eigenlijk uien zijn. De Bretonse sjalottenboeren trekken ten strijde tegen de Nederlandse zaadveredelaars die boer en consument nep-sjalotten bieden. De laatste zijn veel efficiënter. (Foodlog)

-> Nieuwe levensmiddelenfingerprint ontwikkeld om voedselfraude te bestrijden
Dankzij nieuwe testtechnologie kan van een product niet alleen het land van herkomst worden bepaald, maar zelfs ook de streek zelf. (Foodmanufacture)

-> Voorproefster van Hitler verbreekt na zeventig jaar het stilzwijgen
‘Het eten was heerlijk.’ Margot Woelk had het op het oog goed getroffen, zeker als je bedenkt dat het volop oorlog was. Jammer alleen dat ze er nooit echt van kon genieten. (Volkskrant)

-> Opletten met gratis wi-fi bij Starbucks
Wie veel gebruik maakt van de gratis Wi-Fi in bijvoorbeeld Starbucks of Dunkin’ Donuts, is waarschijnlijk ook op de hoogte hoe eenvoudig het is voor hackers om jouw persoonlijke en financiële informatie te stelen via het openbare netwerk.  Maar er zijn nog genoeg manieren die cybercriminelen gebruiken om toegang te krijgen tot andere gevoelige data en waarvan je mogelijk niet op de hoogte bent. (Dutch Cowboys)

Wat verder ter tafel komt:

-> Een blik op het menu dat (voormalig) koningin Beatrix op 28 april in het Rijksmuseum aan haar gasten serveerde

-> Hotel schotelt gasten inhuldigingsmenu voor

-> Doordat Chinezen massaal onze voorraden babyvoeding opkopen, is er hier schaarste ontstaan

-> Chefkok François Geurds moet zijn restaurantnaam Ivy wijzigen, maar: ‘Eerst vonnis bestuderen’

-> McDonald’s medewerker in Nieuw-Zeeland berispt omdat hij ‘Too Gay’ zou zijn; en of hij aub klanten niet ook in gay wil veranderen

-> Verband tussen MRSA en vlees eten ontdekt

-> Verse groente, zo van het land, voor de Schiedamse Voedselbank

-> Belg at 3,6% minder vlees in 2012

-> Voedselschaarste dreef kolonisten tot kannibalisme

-> Oranje-spullen stuwen omzet supermarkten

-> Rookverbod hele horeca op 1 juli 2014

-> Rattenvlees in China verkocht als rundvlees

-> Oudste driesterrenrestaurant van België ‘De Karmeliet’ bestaat 30 jaar

-> Beste Junior Kok van België afgelast wegens te weinig kandidaten

-> Jamie Oliver: ‘BBC verstopte mijn vrouw in de slaapkamer in Naked Chef serie

© Zestz / Ronald de Nijs 2013

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer