Foodevents voor het weekend en daarna: Kookboeken7daagse (met cadeautje!)

Kookboeken7daagse (met een cadeautje!)
Van 10 t/m 17 november is weer de Kookboeken7daagse: bij kookwinkels, boekhandels en warenhuizen in heel Nederland zijn evenementen rondom kookboeken. Natuurlijk staan de genomineerde kookboeken van de Kookboek van het Jaar verkiezing extra in de spotlights. Maar alle kookboeken krijgen aandacht gedurende deze gehele week. Alle boekenkopers krijgen bij aankoop van 12,50 euro aan kookboeken in de boekhandel het speciaal voor deze week uitgekomen kookmagazine Genot.

Restaurant Day (nu aanmelden en aan de slag)
Altijd al van een eigen restaurant, een café of bar gedroomd? Dan is dit je kans. Open tijdens het driemaandelijkse spektakel Restaurant Day, op 17 november, je eigen horecauitspanning voor een dag… Lees er alles over op www.facebook.com/RestaurantDayAmsterdam/.

Fine Eastern Restaurants: champagne bij?
De FER (Fine Eastern Restaurants), de eerste organisatie van Chinees Oosterse restaurants in Nederland, bestaat in 2014 30 jaar. Omdat dat nu alvast een beetje te vieren, kunnen gasten van de aangesloten restaurants een fles Taittinger Brut Cuvee Champagne voor de prijs van een goede fles wijn bestellen. Deze actie duurt tot en met februari 2013.

Leidse Restaurantweek
In 2012 vindt voor de vierde maal de Leidse Restaurantweek plaats. Van 5 t/m 11 november is het mogelijk te genieten van al het lekkers dat Leiden en omgeving te bieden heeft.

FoodGuerrilla Event (Rotterdam)
Op vrijdag 9 november vindt een FoodGuerrilla Event plaats bij stadslandbouwbedrijf UitjeEigenStad en evenementenlocatie Fruitvis. Deze dag bundelen NCDO, Oikos en lokaalmondiaal hun krachten om een dag te organiseren die helemaal in het teken staat van voedsel en verandering. Gedurende deze hele dag kan je verschillende workshops, trainingen en sessies volgen die jou voorzien van de munitie die nodig is om succesvol te zijn met jouw eigen initiatief.

Koken met overtuiging (Rotterdam)
Na de succesvolle start in 2011 openen de deuren van de Laurenskerk Rotterdam zich opnieuw voor het evenement Koken met overtuiging. Bezoekers laten zich op 10 november inspireren door de vele eetculturen die de stad rijk is. Met muziek uit verschillende culturen.

BBQatThePark (Arnhem)
Paddenstoelenhunter Edwin Flores van Casa Foresta organiseert op 10 november weer een BBQatThePark. Locatie: Sonsbeekpark in Arnhem. Met warm vuur, speenvarken, rivierkreeften, zelfgemaakte worsten, soepen etc. Kosten: € 35,- per persoon (incl. drank).

Slowfood Markt (Bergen)
Op zondag 11 november wordt de eerste Slow Foodmarkt in het Noord-Hollandse Bergen georganiseerd door Slow Food Westfriesland en ommelanden. Een speciale najaarsmarkt waar slow food producenten uit heel Noord-Holland hun seizoensproducten zullen aanbieden.

© Zestz / redactie 2012

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'