Foodevents voor het weekend en daarna: fritkot festival in Brussel

Fritkot festival (Brussel)
Het Brusselse jaar van de gastronomie, Brusselicious, is bijna afgelopen. Maar een ding is nog niet aan bod gekomen: friet… En wat is Brussel zonder frietkot? Reden om van 1 november tot 4 december het Fritkot Festival te organiseren. Zo worden in de stad, in stations en op de luchthaven lege frietzakjes uitgedeeld, getooid met de kleuren van’Brusselicious’. Met de lege puntzak kun je langsgaan bij een van de deelnemende frietkotten en deze voor één euro te laten vullen. De saus is voor eigen rekening. Ook is er een verkiezing voor het beste frietkot.

Zadenruil (Amsterdam)
Op 4 november kunnen (stads)tuiniers in alle overgebleven en zelf verzamelde zaadjes ruilen, omdat er teveel zaadjes zijn en te weinig ruimte om ze allemaal tot leven te brengen. Deze Seed Swap vindt plaats in de Mediamatic Fabriek in Amsterdam.

Sonsbeekmarkt (Arnhem)
Op 4 november vindt in Park Sonsbeek in Arnhem weer de markt met producten van ambachtelijke producenten plaats.

Fairtrade Week
De Fairtrade Week vindt dit jaar voor het zesde jaar op rij plaats. Van 25 oktober t/m 4 november staat alles in het teken van Fairtrade. Een week lang wordt Nederland geprikkeld om Fairtrade producten op de boodschappenlijst te zetten.

Heerlijk10Daagse
De tweede editie van de Heerlijk10Daagse vindt plaats van 29 oktober t/m woensdag 7 november.

Leidse Restaurantweek
In 2012 vindt voor de vierde maal de Leidse Restaurantweek plaats. Van 5 t/m 11 november is het mogelijk te genieten van al het lekkers dat Leiden en omgeving te bieden heeft.

FoodGuerrilla Event (Rotterdam)
Op vrijdag 9 november vindt een FoodGuerrilla Event plaats bij stadslandbouwbedrijf UitjeEigenStad en evenementenlocatie Fruitvis. Deze dag bundelen NCDO, Oikos en lokaalmondiaal hun krachten om een dag te organiseren die helemaal in het teken staat van voedsel en verandering. Gedurende deze hele dag kan je verschillende workshops, trainingen en sessies volgen die jou voorzien van de munitie die nodig is om succesvol te zijn met jouw eigen initiatief.

Kookboeken7daagse
Van zaterdag 10 november t/m zaterdag 17 november vindt voor de 3de keer de Kookboeken7daagse plaats.
Bij kookwinkels, boekwinkels en warenhuizen in heel Nederland zijn evenementen rondom kookboeken. Chefkoks koken gerechten uit hun eigen kookboeken, auteurs geven tips & trucs of schrijven een persoonlijke boodschap in hun boeken. Klanten krijgen in deze week van hun van boekverkoper het gratis kooktijdschrift Genot.

Koken met overtuiging (Rotterdam)
Na de succesvolle start in 2011 openen de deuren van de Laurenskerk Rotterdam zich opnieuw voor het evenement Koken met overtuiging. Bezoekers laten zich op 10 november inspireren door de vele eetculturen die de stad rijk is. Met muziek uit verschillende culturen.

BBQatThePark (Arnhem)
Paddenstoelenhunter Edwin Flores van Casa Foresta organiseert op 10 november weer een BBQatThePark. Locatie: Sonsbeekpark in Arnhem. Met warm vuur, speenvarken, rivierkreeften, zelfgemaakte worsten, soepen etc. Kosten: € 35,- per persoon (incl. drank).

Slowfood Markt (Bergen)
Op zondag 11 november wordt de eerste Slow Foodmarkt in het Noord-Hollandse Bergen georganiseerd door Slow Food Westfriesland en ommelanden. Een speciale najaarsmarkt waar slow food producenten uit heel Noord-Holland hun seizoensproducten zullen aanbieden.

© Zestz / redactie 2012

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'