De kookboeken voor najaar 2012 (1): Let's party!


Nederlandse uitgevers presenteerden afgelopen dagen op Manuscripta in Amsterdam de boeken voor dit najaar. Zestz brengt in een vierdelige serie de nieuwste culinaire uitgaven voor het voetlicht. En nieuw: we maken ook een uitstapje over onze landsgrenzen. In deel 1 een opvallend nieuw thema: party’s!

Bollywoodparty
Crisis? Feesten zullen we, zo vinden uitgevers. Zo bracht het Davidsfonds deze zomer het boek Feest! uit. Want kinderfeestjes (ja, daar hebben het over) met cola en chips zijn zo passé. Het boek geeft tips voor chique party’s, survivaltochten, Bollywoodparty’s…

Pippa Middleton
Ook volwassenen worden niet vergeten, want Van Dishoeck presenteert in november Celebrate, een inspiratieboek voor een feest met familie en vrienden. De auteur ervan is zelf een celebrity: Pippa Middleton, zus van Kate (die weer getrouwd is met de Britse kroonprinsWilliam). Haar vader runt een party-plannerbedrijf en Pippa zelf heeft gewerkt bij een klein Londens cateringbedrijf. Als die ervaringen (decoratie-ideeën en recepten) heeft ze nu gebundeld. [Afgebeeld is hier het omslag voor de Engelse uitgave]

Winterfeest
Een feestje dat meer in deze tijdsgeest past (en makkelijk!), is de Bring your Own-party. Je nodigt vrienden uit, zorgt zelf voor muziek, drank en tafelstyling, terwijl de genodigden allemaal iets te eten maken. Bij uitgeverij Snor verschijnt een Bring your Own-partyboek speciaal voor de winter. Met uitnodigingskaarten, bedankkaarten, recepten en zelfs tips hoe je facebook kunt inzetten.

Verdere tips voor tafelversieringen, etiquettetips en historische weetjes vind je in De tafels van Amandine (Lannoo, november). Het is geschreven door Régine Geerts die hier haar vak van heeft gemaakt.

Lees ook:

De kookboeken voor najaar 2012 (2): Het is groen(te) en wildgeplukt

De kookboeken voor najaar 2012 (3): Names, names, names!

De kookboeken voor najaar 2012 (4): opvallende thema’s

© Zestz / Ronald de Nijs 2012

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'