Zestz
 
Culinair nieuws in 36 foodbites: tieners dronken van handzeep
Categorieën: foodnieuws


-> Amerikaanse tieners dronken van handzeep
Medici slaan alarm over een nieuwe trend onder Amerikaanse tieners. Ze drinken desinfecterende handzeep met een hoog alcoholpercentage om dronken te worden. (RTL)

-> Food tattoos trend onder koks
Tja, welke chefkok heeft tegenwoordig geen tatoeage? In Los Angeles blijken vooral foodgerelateerde afbeeldingen gewild. (LA Times)

-> Champagneoogst beschadigd door vorst
Sommige champagnewijngaarden zijn wel voor een derde beschadigd door de vorst die eerder deze maand nog optrad. (By The Grape en Decanter)

-> ‘De Bolleboos: de eerste studentenwijnbar van Nederland’
Op woensdag 2 mei opent volgens eigen zeggen de allereerste studentenwijnbar van Nederland. (Wijn.blog)

-> Grolsch en NRC Media werken samen
Grolsch wordt onder andere de drankenleverancier voor het in december 2012 te openen NRC Mediacafé aan het Rokin 65. Deze nieuwe horecalocatie bestaat uit een groot café, een restaurant en een terras met 200 zitplaatsen. (Nieuwsbank)

-> Trends in foodtruckmenu’s
Sandwiches staan bij de Amerikaanse foodtrucks op nummer 1, gevolgd door Mexicaanse gerechten. (NRN) [foto: ercwttmn]

-> Blogger schrijft over dieetervaringen en riskeert gevangenisstraf
Een Amerikaanse blogger schreef over zijn ervaringen met het paleodieet. Fout, volgens de staat North Carolina. De blogger presenteert informatie over voedingsleer, maar hij is daartoe niet bevoegd. (The Blaze)

-> Eatery-app laat zien wat we met z’n allen eten
Analyse van eetgewoonten van Eatery-app gebruikers in 50 landen laat trends, gemiddelden en afwijkingen zien. Gebruikers worden zich bewust van wat ze eten en na drie maanden Eatery-app-en wordt er 11 procent gezonder gegeten. (360)

-> Trend: ongesmukte, realistische foodfoto’s in kookboeken
Weg met die gestylde foto’s. Hello realistische foodfoto’s. Eten, just as it is. Volgens de Britse krant Independent breekt de trend binnenkort door in kookboeken. (Independent)

-> Nieuwste apps
• Met de PuurUitEten-app vindt de lekkerbek gemakkelijk ’eerlijke’ restaurants bij hem/haar in de buurt of onderweg: biologisch, Fairtrade en duurzame vis.
• Nog een nieuwe app is de Boodschapp: sta je in de supermarkt en vraag je je af of een product qua toevoegingen zoals zout wel gezond is, scan dan met de camera van je mobieltje de streepjescode van het product. Vervolgens zie je op app hoe gezond het product is ten opzichte van hetzelfde product van andere. (iTunes en Trouw)

Wat verder ter tafel komt:

-> Kinderen eten ongezond in horeca

-> President Wit-Rusland wil zelf meer groenten telen

-> Peter Goossens neemt een tv-sabbatjaar

-> Statiegeld niet meteen afgeschaft

-> Winkels Jumbo en C1000 worden samengevoegd

-> Rotterdam wil leeftijdsgrens alcohol omhoog

-> Aantal comazuipers vorig jaar toegenomen

-> Appelsientje Hollands Fruit heet nu Appel-Peer

-> Oogst appels en peren historisch hoog

-> Plus introduceert wijnwebshop

-> Prijs voedsel wereldwijd 8 procent gestegen

-> Satebar gaat franchisen

-> Universiteit Antwerpen schrapt tonijn van het menu

-> ‘Melkveehouder zowat slechtste beroep ter wereld’

-> Ruzie over worst tussen Slovenië en Oostenrijk

-> ‘India grootste exporteur rundvlees 2012′

-> ‘Carrefour trekt zich terug uit reeks landen’

-> Carrefour opent bio-supermarkt

-> Starbucks ‘geheime’ menukaart

-> Restaurants niet gastvrij voor single klant

-> In Gronings restaurant zelf kosten diner bepalen

-> Kwart kinderen te dik

-> Interview met dakboerin: ‘Boeren moeten niet wijken voor stadsuitbreiding, maar integreren’

-> Studentenvereniging lanceert als eigen bier

-> Ook geen plofkippen meer voor Olvarit en Struik

-> Producent Nutella betaalt miljoenen na klachten vetgehalte

© Zestz / Ronald de Nijs 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer

>