Zestz
 
Culinair nieuws in 25 foodbites: Hopper in Rotterdam beste koffiebar van Nederland
Categorieën: foodnieuws


Het verdere culinaire nieuws van deze week. Met onder andere: ‘Hopper in Rotterdam beste koffiebar van Nederland’, geur van voedsel beïnvloedt hoeveel iemand eet, wijnverkoop in Nederland licht gedaald en ‘Vlaamse sterrenkok Peter Goossens kampt met zware depressie’.

-> ‘Hopper in Rotterdam beste koffiebar van Nederland’
‘Beste koffiebar van Nederland’, zo mag Hopper uit Rotterdam zich nu volgens mannenmagazine Esquire noemen. Tweede plaats is Screaming Beans (Amsterdam) en op op de gedeelde plaats nummer 3: Lokaal (Rotterdam) en Espressofabriek (Amsterdam). (ThuisBarista) [Foto: Hopper]

-> ‘Vlaamse sterrenkok Peter Goossens kampt met zware depressie’
Sterrenchef Peter Goossens is ingestort. Volgens zijn echtgenote kampt hij al een tijdje met een zware depressie. Goossens dient nu een klacht in tegen de hulpdiensten. Hij denkt dat die aan de media verklapten dat hij vorige week in het ziekenhuis werd opgenomen. Het parket van Oudenaarde is een onderzoek gestart. Zijn collega’s begrijpen waarom Goossens onderuit ging. (De Standaard, De Standaard, De Standaard en Knack)

-> ‘Obesitaspatiënten vallen af door de ‘orgamomaag’
De Amerikaanse arts Santiago Horgan heeft een vouwtechniek voor de maag ontwikkeld waardoor het volume van de maag met 70% is afgenomen. Obesitaspatiënten zouden daardoor wekelijks bijna een kilo kunnen afvallen. (the Atlantic)


-> Wijnverkoop in Nederland licht gedaaldDe totale wijnverkoop is in 2011 qua volume in Nederland licht gedaald. De omzet is gelijk gebleven. De prijs van een fles stille wijn is gestegen naar € 2,78 per fles. Het aandeel van witte wijn is met ongeveer 2 procent toegenomen, het aandeel van rode wijn is nagenoeg hetzelfde gebleven en dat van rosé wijn is afgenomen. (by the grape) [Foto: gcfairch]

-> Geur van voedsel beïnvloedt hoeveel iemand eet
Hoe sterker het aroma van een voedingsmiddel is, hoe kleiner de hapjes zijn die mensen ervan nemen. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR (University & Research centre), TI Food & Nutrition en NIZO food research, dat is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Flavour. De onderzoekers denken dat toevoegen van aroma gebruikt kan worden om de grootte van de hap in de hand te houden. Omdat bij het nemen van kleinere hapjes eerder het gevoel ontstaat dat iemand genoeg gegeten heeft, kan dat helpen bij het beheersen van het gewicht, veronderstellen de onderzoekers. (WUR)

-> Dááág dure pieper, Grieken kopen wel van de eigen boer
oor de tweede keer in twee weken geeft de deelgemeente Zografou in Athene mensen de mogelijkheid om zakken aardappelen van tien kilo te kopen die rechtstreeks van de boer afkomstig zijn. Dat scheelt de Grieken een hoop geld. Want in de supermarkt kost een kilo aardappelen gemiddeld 70 tot 90 eurocent, hier krijgen ze de aardappelen voor 30 cent per kilogram. (Trouw)

-> Restaurant met uitzicht op industrie en hijskranen
Restaurant Aan Zee ligt eenzaam op de Maasvlakte en is bijna zelfvoorzienend in energie- en waterhuishouding. (Bright)

-> Nieuwste apps
• Na de zomer gaat-ie live: de Dagschotelapp voor de android: met een overzicht van de dagschotels die restaurants aanbieden. Op dit moment worden nog restaurants geworven om mee te gaan doen.
• Wel al verkrijgbaar is de supermarktworstgids app voor android. Met een overzicht van de beste (en minder beste) geteste supermarktworsten uit ‘Over Worst’ (2011), het boek van Meneer Wateetons & Sjoerd Mulder.
• Op 23 maart is Stappie Amsterdam gelanceerd: een app waarop het uitgaanspubliek kan zien wat er te doen is in de stad.
• en een handige app voor boodschappen- en to do-lijstjes is ‘Remember the milk’.
(Google, HorecaInspiratie, Wateetons, HorecaInspiratie)

Wat verder ter tafel komt:

-> Veel meer dronken meisjes naar eerste hulp

-> Politie gaat dronken jeugd Rotterdam van straat halen

-> Britse regering wil minimumprijs voor alcohol

-> Cafés genekt door hand op de knip consument

-> Kwart Brusselse restaurants serveert bedreigde vis

-> Albert Heijn opent derde winkel in België

-> Wendy’s haalt Burger King in als nummer 2 in VS

-> Marmite in Nieuw-Zeeland uitverkocht: ‘Marmageddon’

-> EU wil einde aan afsnijden vinnen van levende haaien

-> Hoe 4 Amerikaanse discountsupermarkten het shopgedrag veranderden

-> Koffieoorlog woedt in Kenia

-> De nieuwste boeken over (stads)boeren

-> De Amerikaanse restaurantbezoeker van morgen

-> 200 dollar per kopje thee op basis van pandastront

-> Starbucks introduceert eigen energiedrank

-> Smulweb neemt Receptenweb over

-> Kleine Starbucks op station Sloterdijk

© Zestz / redactie 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer