Zestz
 
Payday loans
Glutenvrije banketbakkerij in Parijs geopend

In het hippe buurtje Canal Saint-Martin, gelegen in het tiende arrondissement in Parijs, heeft zich eind december 2011 een walhalla gevestigd voor mensen met een glutenintolerantie. De banketbakkerij / koffiebar / lunchtent van het echtpaar François en Marie Tagliaferro serveert traditionele Franse lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan eclairs (een zacht langwerpigtaartje met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje), de religieuzes (een taartje in de vorm van een kathedraal) en canelés (een taartje met een zachte binnenkant en een donkere gekarameliseerde korst). Maar ook zelfgebakken brood, sandwiches en salades.

Terugkeer naar de kindertijd
Marie Tagliaferro kreeg op haar 20ste te horen dat ze coeliakie had. Ze was toen bezig met een opleiding voor pastry chef en besloot van de nood een deugd te maken: glutenvrij bakken. Sommige klanten hebben al jarenlang geen taartjes meer hebben kunnen eten. Bij het het zien van de taartenvitrine keren ze terug naar hun kindertijd, zegt Marie Tagliaferro.

Spionneren
Komen bij Helmut Newcake, een verwijzing naar de wereldberoemde fotograaf Helmut Newton, vooral klanten met een glutenintolerantie? Nee, benadrukt Marie. Ze krijgt vooral veel bewoners uit de buurt en vaste klanten over de vloer. En de glutenvrije industrie komt wel eens langs om te spioneren.

Helmut Newcake, 36, rue Bichat (10e), Parijs. Tel. 00 33 9 82 59 00 39

Lees ook het verslag van David Lebovitz en van Bryan Pirolli

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer