Zestz
 
Nieuw spel: wie naar mobiel grijpt, betaalt restaurantrekening
Categorieën: dining around, foodnieuws

Recept voor een gratis diner? Eerste persoon die naar mobiel grijpt, betaalt de rekening. Zal dit spel aanslaan?

Wie kent het niet: tijdens een dineetje in een restaurant nemen medegasten regelmatig de mobiel ter hand. Om vervolgens – soms midden in een gesprek – mail, twitter of facebook te checken. De Californische hiphopdanser Brian Perez (25) had er na een nieuwjaarsetentje schoon genoeg van. Thuisgekomen presenteerde hij op zijn blog een plannetje om een eind te maken aan het gefacebook, getweet en getelefoneer in een restaurant. Zijn inzet: een spel, genaamd ‘Don’t Be A Di*k During Meals With Friends’.

Spelregels
Heel simpel. Het spel begint nadat iedereen heeft besteld. Dus je kunt nog even via foursquare inchecken om de eventuele aanbiedingen van het restaurant te lezen. Maar vervolgens legt iedereen zijn telefoon met het schermpje naar beneden op tafel. De eerste die zijn mobieltje pakt, heeft verloren. En betaalt de gehéle rekening. Blijven de telefoons onaageraakt, dan is iedereen winnaar en rekent men zijn eigen aandeel af.

Bijval
Een uur nadat bedenker Brian Perez zijn spel op zijn blog gepost had, had hij al 900 hits. Inmiddels hebben al meer dan 65.000 lezers het bericht geliked of erover geblogd. En het spel heeft ook al zijn goedkeuring van New York Daily News gehad. Nu nog afwachten of het ook echt navolging krijgt. Wat denk jij?

© Zestz / Ronald de Nijs 2012

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

Reageer