Zestz
 
Lunchen in Amsterdamsche tram

Een tram uit 1927 is het decor van de nieuwe lunchroom De Amsterdamsche Tram, te vinden bij station Amsterdam Sloterdijk.

Eigenaar Edwin Weigert (44) is een kersverse ondernemer. Hij heeft een managementachtergrond, maar had genoeg van zijn vak. ‘Ik wilde iets anders gaan doen, iets wat anticyclisch is.’ En zo kwam hij uit bij de horeca. ‘Een mens moet altijd eten en drinken.’ Hij had ook al een beeld van de locatie: een tram. Tot in Boedapest ging hij op zoek, maar zijn tram vond hij uiteindelijk dicht bij huis: het Trammuseum Amsterdam zocht een nieuwe eigenaar voor een van zijn collectie-items. Voor de kenners: een WLB Triebwagen nr 220 van Oostenrijkse makelij. En totaal verwaarloosd. Bij het opknappen kreeg Weigert hulp van onder anderen leerlingen van het ROC Amsterdam en het Hout- en Meubileringscollege Amsterdam.

Geen eenheidsworst
Weigert had nu een tram, maar nog geen staanplaats. De gemeente Amsterdam kwam met de locatie station Amsterdam Sloterdijk aanzetten. Het is niet zijn ideale plek. Maar aan de andere kant: ‘Op dit station is het wat eten en drinken betreft een eenheidsworst; ik kan daar nu wat tegenover stellen.’ In De Amsterdamsche Tram serveert hij vanaf dinsdag 15 maart Ethiopische koffie (‘de beste die er is’), thee, taart (‘zoals oma ‘m bakte’), broodjes, smoothies en verse fruit- en groentensappen. Breekt er nu een spannende tijd aan? vragen we aan Weigert. ‘Als je iets unieks verzint, slaat altijd wel aan.’

De Amsterdamsche Tram, locatie station Amsterdam Sloterdijk. Geopend op werkdagen van 7-19 uur.

Beeld: de laatste hand wordt gelegd aan het interieur van De Amsterdamsche Tram (Foto: John Statue Pictures)

© Zestz / redactie 2011

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

3 reacties op “Lunchen in Amsterdamsche tram”

  1. John Statue zegt:

    de interieurfoto komt goed over en bedankt voor het vermelden van mijn naam. (John Statue)

  2. …….28-02-2011……..In Amsterdam wordt momenteel een oude tram verbouwd tot lunchroom. De lunchroom-tram komt te staan op het Carrascoplein nabij Station Sloterdijk. De tram van Edwin Weigert is vervoerd naar zijn laatste standplaats nabij Station Sloterdijk….Een echte lunch-locatie.De tram is voorzien van een eigen keuken toiletten en nieuw interieur.

  3. [...] Amsterdamsche Tram De Amsterdamsche tram vond er iets op. De soep werd geserveerd in een noeste metalen beker met karabijnhaak gegraveerd [...]

Reageer