Zesty foodbites van deze week

Het verdere culinaire nieuws van afgelopen week. Met onder andere: restaurant stunt met schoenenruilactie, Brusselse carrot mob op 19 december en winkeldief steelt vaker luxe voedsel.

-> Restaurant stunt met schoenenruilactie
Restaurant Juuls in de Amsterdamse Pijp trekt op een wel heel bijzondere wijze vrouwelijke gasten. Zij kunnen hier kosteloos hun schoenen ruilen. (link)

-> Brusselse carrot mob op 19 december
Carrot mobbing is een nieuw soort consumentenactivisme, waarbij een winkel een dag topomzet deels investeert in in energiebesparende maatregelen. Op 19/12 is er een carrot mob bij GB Express in de Arenbergstraat. (link)

-> Winkeldief steelt vaker luxe voedsel
Winkeldieven hebben door de recessie meer aandacht voor luxe producten zoals luxe vlees. Mensen zouden stelen om hun vroegere levensstijl te kunnen aanhouden ondanks een lager inkomen. (link)

-> Albert Heijn vierde innovatiefste supermarkt van Europa
Sinds 2007 nam de Nederlandse supermarktketen AH zeven procent van alle in Europa geïntroduceerde nieuwe innovatieve producten onder een huismerk voor haar rekening. (link)

-> Moestuintjes voor hongerige Zuid-Afrikaanse scholieren
Het School Gardens-project moet schoolkinderen in Zuid-Afrika minimaal één fatsoenlijke maaltijd per dag bezorgen. Nederland investeert 350.000 euro in het project. (link)

-> Keurslager beste winkelketen
Voor het eerst heeft het Nederlandse publiek De Keurslager uitgeroepen tot beste winkelketen van Nederland. Het bedrijf scoorde hoog op de aspecten service, assortiment en deskundig personeel. (link)

-> Australian Homemade is nu voor de helft Nederlands
De Nederlandse bedrijfscateraar Office Service Partners heeft een belang van 50 procent genomen in ijs- en chocoladewinkel Australian Homemade. (link)

-> Snackspel Paul de Leeuw spel van het jaar
Het spel van Paul de Leeuw, onvoorSPELbaar is uitgeroepen tot Speelgoed van het Jaar 2009 in de categorie 12 jaar en ouder. Het spel wordt gespeeld met Paul’s favoriete eten, snacks. (link)

-> Meer dan 80.000 handtekeningen voor ‘bio BTW-vrij’
Al meer dan 80.000 Nederlanders hebben hun handtekening gezet om de btw op biologische producten af te schaffen. Dit aantal zou in principe genoeg zijn om het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer te zetten. (link)

-> Politie Leeuwarden onthoudt gezichten hooligans via placemats
In de kantines van de Leeuwarder politiebureaus liggen sinds kort placemats met daarop portretten van de top tien van hooligans van de voetbalclub SC Cambuur. (link)

-> Nederlandse wijn in assortiment Gall & Gall
Gall & Gall heeft sinds deze week drie Nederlandse wijnen in het assortiment. Het gaat om Knapse Witte en Cuvée Colonjes 2008 van Wijnhoeve De Colonjes in het Gelderse Groesbeek en Auxerrois van Hoeve Nekum in Maastricht. (link)

-> ‘Albert Heijn is niet puur en niet eerlijk’
Albert Heijn, de grootste supermarkt van Nederland, meet zich ten onrechte een duurzaam imago aan. Terwijl andere supermarkten er veel actiever in zijn, schrijft Trouw. (link)

-> Weer een toprestaurant dicht door crisis
Toprestaurant Jozua’s in Hoorn is gesloten. De eetgelegenheid van Jeune restaurateur Jozua Jaring is op 21 oktober failliet gegaan. De chef gaat weer in loondienst bij Het Hof van Alkmaar. (link)

-> 2009 ‘groots’ jaar voor Duitse wijn
De jaargang 2009 zal in Duitsland als ‘groots’ de boeken in gaan. Dat stelt het Duitse Wijninstituut. ‘Zelden hebben we zulke aromatische, kerngezonde en perfect rijpe druiven geoogst als in 2009’, licht Weber toe. (link)

-> Plus en Jumbo meest biologisch
Supermarkten Plus en Jumbo lopen op kop met de verkoop van biologische en fairtradeproducten. Super de Boer heeft inmiddels de top drie bereikt, terwijl Albert Heijn naar de vierde plaats is gezakt. Dit blijkt uit de jaarlijkse EKO-tellingen (link)

-> Veertigplussers azen op horecabijbaantjes
Steeds meer veertigplussers azen op studentenwerk. Vooral een bijbaan in de horeca is geliefd. Het grootste deel van deze groep doet dit omdat ze het geld hard nodig hebben. (link)

-> Starbucks in station Amsterdam
Naast Utrecht heeft de Amerikaanse koffieketen Starbucks nu ook een filiaal geopend op station Amsterdam Centraal. Hierna volgen Leiden en Rotterdam. (link)

Foto: EraPhernalia Vintage (lagging behind, again . . .)

© Zestz / Ronald de Nijs 2009

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok