‘Jongere denkt positief over biologische producten’

Jongeren tussen de 12 en 25 jaar associeren ‘biologisch’ met vers, diervriendelijk en gezond. Dat blijkt uit e-mailonderzoek onder 566 jongeren, uitgevoerd door LEI Wageningen UR in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

‘Saai’ vinden de meeste ondervraagde jongeren biologisch niet, maar zeker ook niet ‘hip en trendy’. De termen ‘gezond’ en ‘groen’ spreken ze het meest aan. 70 procent van de onderzochte jongeren geeft aan dat biologische voeding op z’n minst een beetje bij hen past. Wel vindt de helft van de jongeren biologische producten duur.

Ongezonde tussendoortjes
Uit het onderzoek komt uitgebreid het eetgedrag van jongeren naar voren. Zo eten de meeste jongeren drie maaltijden per dag. Al wordt het ontbijt nogal eens overgeslagen, de avondmaaltijd staat vrijwel dagelijks op het programma. Dat geldt ook voor tussendoortjes. 80 procent eet één of meer keren per dag een ongezond tussendoortje, zoals chips of een candybar. Die tussendoortjes kopen ze vooral in de supermarkt, met Albert Heijn als koploper, gevolgd door C1000.

Benzinestations
Thuis wonende jongeren geven volgens het onderzoek meer geld uit aan fastfood dan zelfstandig wonende jongeren. Uitwonende jongeren lunchen vaker buiten de deur en kopen meer eten bij bijvoorbeeld benzinestations en AH to go. Volgens de onderzoekers zijn supermarkten, maar ook bijvoorbeeld bedrijfsrestaurants, trein/benzinestations en sportkantines goede plekken om biologische producten aan jongeren te verkopen.

Foto: Pink Sherbet Photography

(bron: LEI Wageningen)

© Zestz / Ronald de Nijs 2009

Een Reactie op “‘Jongere denkt positief over biologische producten’”

  1. Jongere denkt ositief over biologische producten | Natuurkind, jongeren en de natuur. Says:

    [...] ‘Saai’ vinden de meeste ondervraagde jongeren biologisch niet, maar zeker ook niet ‘hip en trendy’. De termen ‘gezond’ en ‘groen’ spreken ze het meest aan. 70 procent van de onderzochte jongeren geeft aan dat biologische voeding op z’n minst een beetje bij hen past. Wel vindt de helft van de jongeren biologische producten duur. Lees verder [...]

Reageer op dit bericht

(C) 2008 Zestz - foodtalk. Powered by WordPress
Entries (RSS) and Comments (RSS) || Design: blueingreen - Uitvoering: Designdok