Zestz
 
payday loans
Kees Raat opent nieuwe chocoladewinkel in Amsterdam
Categorieën: foodnieuws, people

Chocolatier Kees Raat heeft in Amsterdam een nieuwe zaak geopend, Metropolitan Chocolate.

Vol ideeën zit Kees Raat, een van de eerste chocolatiers die ingrediënten zoals peper in zijn chocoladecreaties verwerkte. Eind 2008 nog had hij een chocoladesnackbar, waar je bonbons kon bestellen die ter plekke werden bereid. Nog steeds geeft hij workshops bonbons maken in zijn atelier in de Tuinstraat in Amsterdam. Maar toen hij hoorde dat er in Warmoesstraat een pand vrij kwam, begon het alweer te kriebelen. Kortgeleden kreeg hij de sleutel, in snel tempo kreeg het pand een strak uiterlijk en zaterdag 8 augustus jl. opende Metropolitan Chocolate zijn deuren.

‘We hebben nog geen airco,’ vertelt Kees Raat, geheel in huisstijl met een melkchocoladekleurige baseball cap op, aan Zestz. ‘Dus voor chocolade is het nu nog iets te warm. In deze zomerperiode presenteren we ons als ijs en fruit-met-chocolade to go. We zijn nog maar net open, maar het loopt al als een tierelier.’

Dulce de leche
‘Het dulce de leche-ijs is gemaakt met gezouten Guernsey-boter,’ zegt Raat glimmend. ‘Al de ijsproducten hebben een Italiaanse achtergrond, van bronte pistache tot panna cotta en zuppa inglese.’ En Raat kan het weten. Zo heeft hij destijds voor Magnum het concept voor de zeven-zonden-ijsjesserie bedacht.

‘Uiteindelijk doel is om de beste chocolade- en ijswinkel van Amsterdam te worden, waar alles live voor je neus gemaakt wordt.’ Met een knipoog naar zijn eerdere chocoladesnackbar. De winkel in de Warmoesstraat komt er iets anders uit te zien dan nu nog het geval is. ‘Het wordt eigenlijk een heel grote keuken, met toonbanken ervoor.’

Chocoladespek
‘Het assortiment bouwen we langzaam op. Ik heb zes verschillende smaken bonbons, gemaakt op basis van verschillende steden, de zogenaamde Metropolitan Chocolates. Die zijn hier binnenkort verkrijgbaar. Ook op de kaart komen chocoladespek, de lekkerste browniesandwich, verschillende hot chocolates, chocolade frappe, espresso…’

Metropolitan Chocolates is in de zomer zeven dagen per week van 12-23 uur open. ‘In oktober bekijken we de openingstijden opnieuw,’ zegt Kees Raat. ‘Het is hard werken, ja. Maar voor een goed doel. Zoals wijlen Maup Caransa zei: “Om iets te bereiken, moet je per dag twee uur extra werken”.’ En Raat duikt alweer met zijn hoofd in de ijsvitrine.

Metropolitan Chocolate, Warmoesstraat 135, Amsterdam. Dagelijks geopend van 12-23 uur.

Lees ook: IJsmaker Kees Raat geeft geheimen prijs in kookboek ‘IJstijd’

© Zestz / Ronald de Nijs 2009

  • NuJIJ
  • Hyves
  • Facebook
  • Twitter
  • email

3 reacties op “Kees Raat opent nieuwe chocoladewinkel in Amsterdam”

  1. Adele zegt:

    Een bericht voor Kees Raat.

    Fantastisch, een toko met visie en missie.
    Gefeliciteerd Kees, ik kom snel proeven.

    Groet, Adele.

  2. Marcel zegt:

    Afgelopen zaterdag met de Choca tour de winkel bezocht.
    Wat een geweldige smaken en een leuk winkel concept. We komen hier zeker vaker.

  3. mmmm, ziet er super uit, wat is de Choca tour? heb ik iets gemist? kom zeker langs.

Reageer