Einde voor koffieapparaat Puc

Puc moest de Senseo-killer worden, maar ging zelf ten onder.

Ahold opende in oktober 2007 de aanval op alleenheerser Senseo. De Puc, die koffiepads gebruikte, kon iets wat Senseo op dat moment nog niet kon: cappuccino zetten. Nadat het consumentenprogramma Kassa de Puc als beste koffiepadapparaat had uitgeroepen, regende het klachten over de lauwe koffie die het apparaat zette. Een nieuw model volgde driekwart jaar later. Senseo zat ondertussen niet stil.

Roemloos einde
Het nieuwste model van de Phlips-koffiezetter kon ondertussen ook cappuccino zetten. Het is niet meer goed gekomen met de Puc, die verkrijgbaar was bij Albert Heijn, C1000, Blokker en Marskramer. Ahold is deze week per direct gestopt met de verkoop ervan, meldt het Nederlands Dagblad. De verkoop is volgens de leverancier ‘economisch niet langer verantwoord’.

En de Senseo? Dat blijkt een sterk merk. Zelfs het bericht dat een bepaald aantal apparaten zou kunnen ontploffen heeft de verkoop niet doen inzakken. Voor designliefhebbers is zelfs nu een superstrak model, de Senseo Quadrante, gelanceerd.

© Zestz / Ronald de Nijs 2009

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'