Zesty foodbites van deze week

Het verdere culinaire nieuws van afgelopen week. Met onder andere: Starbucks vraagt huisbazen om huurverlaging, grootste asperge ter wereld en ruzie over spelling ‘yog(h)urt’.

-> Starbucks vraagt huisbazen om huurverlaging
De noodlijdende Amerikaanse koffieketen heeft het moelijk in de VS. Om de kosten te drukken heeft het bedrijf verschillende eigenaren van wie het panden huurt, gevraagd de huur met 20 tot 25 procent te verlagen.

-> Grootste asperge ter wereld geoogst
De Duitse aspergeteler Peter Lipp een asperge van 108,1 centimeter geoogst. Hij hoopt nu op een plaats in het Guinness Book of Records.
 
-> Yoghurt of Yogurt?
Britse detailhandelaren liggen in de clinch over een ingrediënt in yoghurt. Sommigen vinden namelijk dat de h in het woord plaats mag maken voor de Amerikaanse spelling, yogurt.

-> AH vervangt biologisch door ‘puur&eerlijk’
AH’s nieuwste eigen merk, AH puur&eerlijk, vervangt bestaande merken als AH biologisch. Onder het merk vallen voortaan ook Fairtrade, Duurzame vangst, Scharrelvlees en Ecologisch. Stichting Max Havelaar is verheugd over de introductie van AH puur&eerlijk, Foodlog heeft vraagtekens.

-> Klant gemiddeld 35 procent goedkoper uit met huismerk
Consumenten zijn gemiddeld 35 procent goedkoper uit als ze in de supermarkt alleen voor huismerken kiezen.

-> ‘Stinking Bishop’ sterkst ruikende kaas van Groot-Brittannië
De Stinking Bishop, gemaakt door Charles Martell van Martell and Son in Gloucestershire, ruikt volgens de jury naar ‘de omkleedruimte van een rugbyclub’.

-> Omzet horeca is historisch gedaald
De omzet van de horeca in ons land is in het eerste kwartaal van dit jaar 6,1 procent lager dan in dezelfde periode van 2008. Gecorrigeerd voor prijsstijgingen bedraagt de afname zelfs 8,8 procent.

-> Gasten van restaurant Ivy in Rotterdam krijgen eetbare menukaart
Gasten die het zevengangenmenu ‘Ivy-experience’ bestellen, kunnen dat doen met behulp van de speciale eetbare menukaart.

-> Spanje en Italië ook tegen gemengde rosé
Niet alleen Fransen keren zich tegen het voorstel van de Europese Commissie om gemengde rode en witte wijn te verkopen als rosé. Ook andere landen hebben zich nu tegen de plannen gekeerd.

Foto: Ed Yourdon

© Zestz 2009

1 reactie op “Zesty foodbites van deze week

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'