Bloggers creatief met bacon

Bloggers zijn vooral geïnteresseerd in verrassende dingen die je met bacon kunt maken. Het voorlopige hoogtepunt: de baconbom.
Bacon heeft een opmerkelijke aantrekkingskracht op bloggers. Het gaat ze vooral om de verrassende dingen die je ermee kunt maken: zelfgemaakte baconwodka, baconcocktails en baconijs. Maar ook een baconbeha, baconzeep en baconfloss behoren tot de mogelijkheden.

Baconbom
De blog Serious Eats benoemde bacon tot ingrediënt van 2008 en sprak al van een zekere ‘baconmoeheid’. Gezien de populariteit van de ‘bacon explosion’ lijkt daar vooralsnog geen sprake van. Sinds de website bbqaddicts.com het opmerkelijke gerecht via Twitter lanceerde, werd het recept door vele blogs opgepikt en trekt de website honderdduizenden bezoekers.

5000 calorieën
De adervernauwende creatie is een rol van bacon, gevuld met worst, een lading barbecusaus en nog meer bacon (‘Because you can’t have enough bacon,’ volgens medebedenker Jason Day). De rol gaat vervolgens op de barbecue en voilà: een ‘baconbom’ van 5000 calorieën. De wiki van het recept meldt dat het recept niet halal of kosher is en dat een vegetarische variant nog moet worden uitgevonden.

Filmpje
Een filmpje over het maken van een ‘bacon explosion’ is te zien via YouTube. En een diapresentatie is te vinden op de site van de New York Times.

Foto: Yogma

© Zestz 2009

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'