Den Blijkers restaurant Las Palmas in Rotterdam geopend

Gisteravond werd live op RTL5 Herman den Blijkers visrestaurant geopend. Erik van Dam, winnaar van de realitysoap ‘Hermans Helden’, gaat hier als chef-kok aan de slag.

Niet eerder is er, voorzover bekend, een restaurant live op tv geopend. Topkok en ondernemer Herman den Blijker heeft het voor elkaar gekregen - met dank aan tv-producent Endemol, die ook kwistig uitnodigingen voor deze avond had rondgestuurd. Het ruim 800 vierkante meter grote restaurant, dat plaatsbiedt aan circa 150 gasten, was afgeladen. Ook buiten stonden de genodigden rijen dik.
Burgemeester Opstelten opende La Palmas door de sleutel van de zaak uit een oester te halen en aan Den Blijker en zijn compagnon David Crouwel te overhandigen. Maar niet voordat hij aanwezigen en tv-kijkers opriep hier toch vooral een hapje te komen eten.

De finale
Door al dit mediageweld zou je bijna vergeten waar de avond eigenlijk om draaide: Hermans Helden, het tv-programma waarin acht professionele koks de culinaire strijd aangingen. Wie van de twee overgebleven kandidaten zou de chef-kok van Den Blijkers nieuwste eetgelegenheid worden? Erik van Dam (28) of Krispijn Wessel (28)? Beiden moesten in korte tijd een voor- en hoofdgerecht maken. Nadat Den Blijker halverwege het programma van de voorgerechten had geproefd zei hij: ‘Ik wil ze (Van Dam en Wessel) allebei, maar dat gaat niet’. Vreemd was dat Den Blijker wist wie wat gemaakt had. Dat maakte het minder spannend.
Aan het eind van de avond kwamen de hoofdgerechten aan bod en moesten Den Blijker en Crouwel een keus maken.

In de functie groeien
Voor de kijker was de winnaar van deze rommelige live uitzending eigenlijk al bekend. In verschillende flashbacks werd getoond hoe de toekomstige koks zich hielden in het restaurant, dat afgelopen week heeft proefgedraaid. Hierin liet kok Krispijn Wessel zich ontvallen dat hij in de functie van chef-kok kon groeien. Dat maakte hem ongeschikt voor de zware functie van chef-kok. Winnaar werd dus Erik van Dam, die eerder plagerig had gezegd dat Wessel zijn sous-chef kon worden.

Lulverhaal
Gevraagd naar de reden voor deze keuze antwoordde Den Blijker dat ze iemand zochten die meteen achter het fornuis kon staan en het minst zou hoeven worden ingewerkt. Maar verder hield hij erover op, want dan werd het toch maar een ‘lulverhaal’.

Zware taak
Erik van Dam werkte hiervoor als sous chef in Brasserie Goeie Louisa - Grand Hotel Karel V. Hij kan nu elke dag van z’n woonplaats Amersfoort naar Rotterdam afreizen. In Las Palmas wacht hem de zware taak van het visrestaurant een succes te maken. Want de lat ligt hoog. Het ‘grootste visrestaurant van Nederland’, aldus Den Blijker, zal ook de hoogste kwaliteit moeten leveren.

En de verliezer?
En hoe zal het verder gaan met Wessel? Een reden voor hem om mee te doen aan het programma was het verwerven van bekendheid. Dat is hem in elk geval gelukt. En een nieuwe baan? Wedden dat Den Blijker ergens in z’n imperium nog wel een baan voor hem heeft?

Restaurant Las Palmas, Wilhelminakade 330, Rotterdam. Reserveren via tel. 010-23 45 122

Terug naar hoofdpagina

47 Responses to “Den Blijkers restaurant Las Palmas in Rotterdam geopend”

  1. GeKo Says:

    Wat zal de gemiddelde prijs voor twee personen zijn?……..

  2. Sandra Bakker Says:

    Graag wil ik weten of Las Palmas een betaalbaar restaurant is voor de gewone burger want het komt bij mij over als een restaurant wat alleen te betalen is voor mensen met een dikke portemonnee , oftewel wat is de gemiddelde prijs voor 2 personen om hier te eten ? Kunt U mij wat prijzen bekend maken eventueel van het menu ?

    Hartelijk dank.

  3. Rina Verburg Says:

    Is er nog geen website van Las Palmas??
    Ben aan het zoeken geweest, maar ik kan niets vinden.
    Wil er graag een keer gaan eten.

  4. Linda Says:

    Ja dat zou ik ook wel graag willen weten …..

  5. Linda Says:

    ja , ook ik zou graag willen weten of het betaalbaar is ….
    Om nou met 2 personen te gaan zitten eten voor €200,- …………… dan krab ik nog wel een keer achter het oor ……

  6. pico Says:

    Heeft Las Palmas al een website?
    ik wil graag reserveren.

  7. Agnes Says:

    Gefeliciteerd met het mooie visrestaurant!
    Hoop inderdaad dat er snel een website komt met inlichtingen over openingstijden, menukaart en prijzen.
    Ook graag het juiste adres en telefoonnummer om te kunen reserveren!

    veel succes en hopelijk snel tot ziens

  8. Ilona van Seventer Says:

    Moet er gereserveerd worden of kun je zo binnenlopen? En ook ik ben benieuwd of het betaalbaar is en wat er allemaal op het menu staat. Had alwel een website verwacht maar gezien de enorme tijdsdruk is dit er wellicht nog niet van gekomen.

    Vond het programma trouwens helemaal top en goede keus voor de kok alhoewel ik het Chris uiteraard ook had gegund.

    Graag een reactie.

    Alvast bedankt.

  9. petra Says:

    dit is de website:
    www.visrestaurantlaspalmas.nl

  10. K. Buter Says:

    Ook ik heb geprobeerd om een reservering te maken via het telefoonnummer dat op de site staat vermeld, maar kom er ook niet door. Af en toe in gesprek toon, maar vaker een andere hoge toon. Jammer, we hadden graag naar Rotterdam gekomen, om bij Las Palmas te eten. Nu blijven we maar in Schagen.

  11. Willem van Poelgeest Says:

    Van harte gefeliciteerd met de mooie zaak, wil graag komen eten bij u ,
    maar ik wil meer weten?

  12. Iris Anker Says:

    Mijn vraag is dezelfde als hierboven. Ik zou er graag een keertje gaan dineren, maart ik kan geen telefoonnummer vinden.

    groeten, Iris Anker

  13. robin van aalderen Says:

    Beste herman den blijker ik wil graag een keer bij je komen eten maar zou toch graag een kaart willen zien als kok zijnde met vriendelijke groeten een grote fan van je

  14. Selma Admiraal Says:

    Van harte gefeliciteerd met je mooie zaak.
    We willen graag een keer met z’n vieren komen eten maar willen wel graag weten wat de gemiddelde prijs per couvert is.
    Ik hoop op een reactie

  15. Mark van de Wiel Says:

    Leuk stukje. Er is inmiddels op de website Vorkje.nl - http://rotterdam.vorkje.nl/view.cfm?template=restaurant_details&website_id=143&restaurant_id=2601 - al een uitgebreide recensie te lezen te samen met ervaringen van mensen die er zijn geweest. Zo te zien was openingsavond geen succes maar zit er een stijgende lijn in en is het eten wel erg goed. Je moet volgens zegge wel een goed gevulde portemonnee meenemen en een portie geduld.

  16. Zestz Says:

    In die recensie op Vorkje.nl staan inderdaad al wat prijzen: Fruit de Mer 37,50 euro, Bouillabaisse 12,50 euro, side-dishes vanaf 6,50 euro, voorgerechten tussen de 12,50 en 16,00, hoofdgerechten van 20 tot 45 euro (platvis, rog, tarbot, zwaardvis etc.) Canadese kreeften vanaf 70,00 en het waren joekels

  17. Yvonne W. Says:

    Voor onze 20 jarig jubileum hebben directeuren en personeel van Relli Technology Holland BV op vrijdag 29 juni 2007, gedineerd bij LasPalmas Rotterdam. De aankleding van het hoofdgerecht zag er “armoedig” uit!!!

    Een visje op je bord and that’s it!!!!!!
    Geen groenten en geen gebakken aardappelen!
    Een KAAL visje, dus.

    Meneer Herman den Blijker, we hadden geen voldaan/verzadigd gevoel toen wij naar huis gingen.

  18. willem Says:

    Tijdens de tryout (2de) dinsdag van Erik hebben wij de gerechten mogen proeven die Erik en zijn brigade hebben bereid.
    De ervaring is, ik noem niet alle gerechten: goede bouillabaisse http://perso.orange.fr/cuisine.provencale/bouillabais.html , heerlijke plateau Fruit de mère,mooi stukje vis op de huidgebakken met een crokant dakje zoals Cees Helder dat op zijn kaart had staan.
    De bediening hield de wijn en waterglazen goed bij.
    Ondanks de grote drukte met tv erbij vond ik het een aangenaam geheel.
    De komende tijd zal de tent wel vol zitten.
    Maar ik ga er zeker weer heen voor de lunch en of diner.
    Poficiat Herman en David.

  19. John Says:

    Iedereen stelt hier vragen aan Herman en David, maar ik denk niet dat zij deze postings lezen.

  20. Jerry Pelgrim Says:

    Ik ben er woensdagavond geweest en ik moet zeggen dat ik heerlijk heb gegeten. Met z’n tweeën waren we 200 euro kwijt zonder fooi. Echter, we hebben wel uitgebreid gegeten; een viergangendiner was 52,50 p.p.
    Dan wijn erbij, door de somalier uit laten kiezen bij iedere gang, totaal 47 euro voor ons tweeën en nog 10 oesters à 2,50. En nog een goed glas rum een biertje en een thee. Totaal 200 euro, maar als je het niet zo uitgebreid gaat eten denk ik dat je met z’n tweeën ook voor 100 euro kan eten.

    Was wel erg lekker eten heb zekker zitten smullen.

    Nog te vermelden bij het wijnarrangement: er wordt wel regelmatig wijn bijgeschonken, dus je kan wel lekker door drinken. En de Mil Roses, een Argentijnse merlot, is een heerlijke rosé die zeker aan te raden is en die heel goed gaat met oesters.

  21. Raymond Says:

    Het lijkt me een mooi restaurant maar of Rotterdam en Nederland klaar zijn voor een visrestaurant, ik weet het niet, maar hoop het wel natuurlijk. Het is een mooi concept.

    Krispijn kwam ik gisteren nog tegen en begreep dat hij lekker blijft koken in KADE4, Oude Haven Rotterdam.

    Beide heren veel succes.

  22. herman Says:

    Herman heeft een website er staat nog niets op behalve dat reserveren mogelijk is vanaf 29 juni.

    www.visrestaurantlaspalmas.nl

  23. Vic Says:

    Gôh,

    Ik doe m’n Amsterdamse best om in Rotterdam bij Las Palmas te gaan eten, maar afgelopen maandag waren ze dicht, en de vrijdag daarop zaten ze vol. Jammer. Edoch, de zaken lopen dus goed. De vis wordt niet oud!

    Tot de volgende culinaire ontmoeting…
    Vic

  24. Neri Says:

    Jammer dat het zulke idioot hoge prijzen moeten zijn. Den Blijker leek mij iemand die voor de échte lekkerbek kookt (gezien zijn programma’s)
    Helaas doet de praktijk anders vermoeden. Tot nu toe alleen de NL jetset
    gezien in het restaurant.

    Jammer Herman!

  25. Neri Says:

    “Je kunt er voor 30 euro of 100 euro per persoon komen eten, het maakt niet uit. Ik wil dat iedereen zich welkom voelt. We gaan het restaurant dan ook een informele uitstraling geven. Ik heb er enorm veel zin in, een lang gekoesterde wens gaat in vervulling”

    (aldus Den Blijker)

    Lijkt mij niet geheel te kloppen….

  26. bep Nauwels Says:

    Beste mensen,
    Wij hebben gisteren gegeten in Las Palmas. Moet zeggen Herman, de keukenbrigade (zoals je ze noemt) is prima. Eten is goed.
    Maar er mankeert nog wel veel aan de bediening. Er liep voldoende bedienend personeel rond. Echter zij liepen of druk heen en weer zonder iets in hun handen, of ze liepen verdwaasd met borden rond die ze ergens moesten plaatsen, maar helaas niet wisten waar. Wij hebben meer dan een half uur moeten wachten op de wijnkaart. En dat was pas het begin. Mijn partner was al een de koffie toe terwijl ik nog op het tussengerecht (van mijn vier-gangen menu zal te wachten. Tegen de tijd dat mijn nagerecht werd opgediend, waren de jongens en meisjes van de bediening al bezig met het klaarmaken van de tafels voor de volgende dag. Gaf niet echt het gevoel dat ik rustig mijn maaltijd kon beeindigen. Dat het vaker voorkomt bleek wel uit de reactie van een van de medewerkers die zich uiteindelijk over ons ontfermde (hoewel we niet in zijn wijk zaten).

    Misschien idee voor een nieuw tv-programma. Wie wordt de beste gastheer/vrouw die niet alleen aandacht heeft voor de in zijn ogen belangrijke gasten!

  27. Erik Says:

    Joyce Schuller heeft kennelijk meer tijd nodig om de bediening op orde te krijgen.
    Erik

  28. Juul Says:

    op Iens heel veel negatieve reacties. Jammer hoor. Ik had er graag willen gaan eten, maar te duur en geen positieve reacties weerhoud mij er toch van. 100Euro voor een persoon vind ik echt te veel hoor.

  29. Yvonne Heikamp Says:

    Wij zijn 12 juli, op onze trouwdag, bij Las Palmas wezen dineren. Ik ben rolstoelgebruikster, en ben zeer te spreken over de hulp van het personeel, die vanaf het begin tot eind zeer hulpvaardig waren, ook het invalidetoilet is met rolstoel goed te betreden.
    Over het eten waren wij zeer te spreken, en mijn man Victor is zelf Sous-Chef, en ook hij heeft zeer genoten, vooral van de goede afgestemming op de verschillende smaken. Alleen jammer, wat al eerder is gezegd, is het gemis van de menukaart, het is niet zo makkelijk om een keuze maken als de gastheer de gerechten grotendeels van een kladje moet oplezen. Verder petje af Herman.

  30. engel Says:

    jammer geen website ga zeker n keer eten!

  31. Caroline & Rob Says:

    Ik heb de recensies met aandacht gelezen en ga proberen een tafeltje voor 4 personen voor a.s. woensdag te reserveren. Daarna kom ik zeker op deze site terug om onze eventuele ervaringen te delen.

  32. annelies Says:

    voor een normaal 3 gangen diner is het ongeveer € 35-40 pp.
    voor fruits de mer deluxe (incl. kreeft etc) is het € 50 pp.
    voor fruits de mer normaal is het ongeveer €37,50 pp.

    gewoon bellen en wat vragen stellen.

  33. Martin Kuipers Says:

    Ik zit net wat rond te surfen en niemand heeft zo een uitgebreide en ge-update recensie als die gasten van Vorkje.nl. Erg leuk gedaan moet ik zeggen. Nu staan er zelfs foto’s bij van de de diverse gerechten die genuttigd? zijn.
    http://rotterdam.vorkje.nl/view.cfm?template=restaurant_details&website_id=143&restaurant_id=2601

  34. Nick Says:

    Is zeker betaalbaar.
    Voor 55 euro pp heb ik gegeten en het was heerlijk eten met dito wijn.
    Vriendelijke bediening. Reserveren is een must.

  35. John Says:

    Martin, bedankt voor je link. Is idd een mooi en uitgebreid verslag. Jammer en verontrustend dat zo’n groot gedeelte van de de reacties negatief c.q. zeer negatief is!!

  36. Juliette Says:

    Ook ik heb er HEERLIJK gegeten!
    Echt een aanrader!

  37. Femke Says:

    Gisteren was ik ook in Las Palmas, het eten is erg goed, de bediening erg vriendelijk en met een glimlach!! Ik heb maar een uitkering en kan ook Las Palmas betalen, dus het is helemaal niet zo duur. Wij waren met 2 personen 105 euro 50 euro p.p kwijt aan een viergangen menu. En het is er beregezellig!!!

  38. life Says:

    Wij zijn vorige week naar Las Palmas geweest. Was spijtig genoeg niet de meest positieve ervaring. Bij binnenkomst werd er heel koel gedaan en jas aannemen zat er niet in. Aan tafel kon de garçon ons niets vertellen over de wijn. Hij kon niet simpel vertellen welke wijnen er per glas konden terwijl het er geen 5 zijn! Over de menu’s kregen we geen uitleg, dus dan maar aan de kaart kiezen. Kiezen beide voor- en hoofgerecht, lap 1 voorgerecht niet beschikbaar. Ander gekozen, krijgen we voor 24 euro 2 blaadjes sla en 5 cm kreeft, er kan nog net een saus bij…
    Kortom, we hadden meer van dit restaurant verwacht. We hebben 150 euro betaald voor 2p en daar heb ik geen probleem mee, maar wil er dan toch tenminste een glimlach en deftig eten voor terug krijgen.
    Media-aandacht naar het hoofd gestegen?

  39. Coby Beerens Says:

    Naar aanleiding van het tv programma van Herman den Blijker (herrie in de keuken) hadden we de uitdaging om eens te gaan eten in het grootste visrestaurant Las Palmas. Het voorgerecht, mosselen, was heerlijk. Toen kwam het hoofdgerecht tarbot de grootte van een bierfiltje + 3 worteltjes 2 groene asperges en een toefje aardappelpuree. Mijn man had Fruit de Mer besteld. Mijn hoofdgerecht stond er al 5 min. voordat mijn man zijn hoofdgerecht kreeg. Ja, sorry, er is iets fout gegaan, kregen we te horen.
    Mijn hoofdgerecht was koud. Ik nam een hapje van de tarbot: 4 graten, het 2de hapje: idemdito, en dan de grootste graat in het midden. In totaal 4 hapjes vis, 2 met graat en 2 zonder graat, en dat voor de prijs van 38,50 euro.
    Als nagerecht we bestelden irish koffie,wat na 20 min. kwam. We namen een slokje en keken elkaar aan, en ja hoor, helemaal koud.
    Totaal nota van 163,25 euro en nog nooit zo slecht gegeten, terwijl als je Herman den Blijker op tv ziet, dan moet alles perfect zijn.
    Ik heb al heel wat mensen afgeraden om bij Las Palmas te gaan eten!!!!!!!!!

  40. John Says:

    Ik heb gistermiddag nogal wat moeite moeten doen om het restaurant te kunnen vinden. Dit is uiteindelijk gelukt via navraag bij een collega. Als ik echter al het commentaar van tevoren had gelezen, had ik mij de reis naar Rotterdam zeker bespaard. Veel succes.

  41. Knabbel Says:

    Heel veel slechte reacties gelezen over Las Palmas, realiseren jullie je wel dat zo’n groot restaurant tijd nodig heeft om orde op zaken te stellen? Erik doet zijn best, maar als je niet genoeg gekwalificeerd en gemotiveerd personeel heb dan gaat niet alles vlekkeloos. Zelfs Gordon Ramsey zou met anderhalve kip en een paardekop het niet voor elkaar krijgen.

    En over de prijzen, goede kwalieitsproducten zijn nou eenmaal prijzig.
    Heb je iets te klagen ga dan naar Herman. Verder raad ik iedereen aan om een keer mee te lopen in een horecabedrijf als deze, dan piep je snel anders.

    succes!!

  42. jan j de laat Says:

    Heden 16 aug bij Herman gegeten als oud havenman, perfect, het was zoals het hoorde: prijs en service. Herman, ga zo door wij komen terug.
    Alleen stoelen voor grote mensen daar moet niets aan doen. Verder zeer lekker en goed gegeten. De bediening mag je nog een beetje aanscherpen.
    Samengevat: veradenimg voor de samenleving. Veel goeds, Jan J de Laat

  43. E Hendriks Says:

    Gisteravond met 4 personen gereserveerd (zaterdagavond om 19.30)
    Mooie binnenkomst waarna we naar de tafel werden gebracht.
    De zaak was halfvol ( rond 20.30 was het vol, gezellig druk dus).
    Bij binnenkomst ruik het lekker naar knoflook en vis die ze aan het grillen waren, lekker !

    Na een welkompraatje werden de eerste drankjes gebracht en werd er verteld/gevraagd wat we graag wilde eten. Er is ook een kaart (vraag niet hoe, maar we hebben er een kopie van die ik jullie niet wilde onthouden:
    kijk op http://www.zunnebel.nl/laspalmas.html en bekijk de enige echte vaakgevraagde kaart van Las Palmas).

    We bestelden eenmaal een gemarineerde tonijn vooraf (die zoals gevraagd even kort gegrild was, mooi ruitpatroon erop) verder 2 maal de bouillabaise soep in een bord als voorgerecht, en eenmaal de bouillabaisesoep in een kom (is eigenlijk een gewone Illy-koffiekom)

    Als hoofdgerecht bestelden we viermaal de fruits de mer met alles erop en eraan.

    De tonijn was het lekkerste stukje vis dat ik ooit geproefd heb. Wat een smaakcombinatie (gemarineerde tonijn,sojasaus,olijfolie en zeewier), de geur en smaak waren abnormaal! De borden soep werden aan tafel gevuld uit een grote kan, in het bord lagen twee stukjes witvis met huid en een kreeftenstaartje, de smaak van de soep was ook erg lekker visachtig en dik/stevig maar niet al te zwaar. De Illy-koffiekom was gevuld met dezelfde soep maarmet minder vis erin (geen kreeft).
    Bij de soep werden lekkere sausjes gegeven en wat croutons, en dit alles na slechts twintig minuutjes wachten, klasse dus.

    Na een half uur wachten ongeveer (hebben de tijd niet bijgehouden hoor, want je bent immers een avondje uit) kwam de fruits de mer.
    Twee grote schalen boven elkaar geplaatst met koude vis/schelp/schaaldieren erop. Lekker kingkrab, kreeftenstaarten, kreeftenscharen, kokkels, mossels, aliekruiken, enz.enz. Lekker, simpel en vers!
    En altijd leuk om een beetje te kraken en te pulken.

    Als nagerecht bestelden we driemaal de vanille met chocolade-ijs en eenmaal de creme brulee met vanille. Smaken waren top! Misschien wat weinig om twee bolletjes te serveren voor bijna tien euro, maar erg smaakvol net als de creme brulee, een dunne harde “gesmolten suiker” korst met heerlijke vanille eronder en een bolletje vanille ijs.

    Een1 cappucino, een koffie en twee espresso na en nadat we de rekening gevraagd hadden stonden we na ongeveer 2,5 uur voldaan weer buiten.

    Het is een duur restaurant, maar als je gewoon bestelt van de kaart kun je er ook voor een redelijke prijs eten.

    Ons zien ze in ieder geval mog wel eens terug, al was het alleen nog maar om die tonijn nog eens te proeven (mocht iemand dit receptje kennen dan mogen ze mij altijd mailen!).

    Oja, Herman was niet aanwezig, wel liep David rond en stond Erik relaxed te koken.

  44. Ronald Says:

    Het vakblad Perswijn over Las Palmas: ‘Las Palmas heeft op dit moment géén functionerende website (voor reserveringen), géén menukaart, een wijnkaart met heel veel tekst en veel te dure champagne, maar geen enkel oogstjaar, een ongecoördineerde bediening en een wel heel merkwaardige verwerking van kredietkaarten. Knulligheid troef.’

    Lees hier het hele artikel: http://www.perswijn.nl/nieuws.php?nid=611

  45. Willeke Says:

    Hang al 30 min aan de telefoon maar krijg niemand aan de telefoon (momenteel zijn al onze leden bezet). Niet normaal. Heb in Zuid-Frankrijk gewoond, dit heb ik nog nooit meegemaakt.
    Hoe kan je zo reserveren?????

  46. Willem Says:

    Je moet er naar toe, werd ons gezegd. Na 4 weken aan de beurt en met z’n zessen naar Las Palmas. Nu hoef ik niet zo nodig bij een celebrity te eten, als de keuken maar goed is. En gezien het commentaar dat Herman levert bij zijn tv-programma’s, heb je toch de verwachting dat het wel goed zit daar. Au, dat viel tegen! Om 7 uur binnen, even aan de bar (moet je wel proactief zijn, anders geen drinken), half acht aan tafel, direct een ober, nog een drankje besteld en de wijnkaart, maar toen….
    Water in de wijnglazen (oke, kan), wijnarrangement besteld (toch geld) en wij wachten, en wachten en wachten. Maar na 5 kwartier toch ons voorgerecht. Hé, uit grote garnalen wordt toch altijd het darmkanaal verwijderd? Niet lekker die ‘poep’ in je garnalen.
    Tussengerecht (we hadden ons laten verleiden) al om half elf (pas 3 uur aan tafel). Wijnarrangement (ja, als je vraagt, want vanzelf gaat dat niet).
    Lekkere Ceasar salad met anjovis (je je je). Hoofdgerecht om even over elven, maar tonijn mag rauw, maar niet koud van binnen zijn.
    Personeel (die we gevraagd hadden of we in Candid Camera zaten) gaf ons ruiterlijk gelijk, maar dat was alles, er veranderde niets.
    Bij de koffie (Ober, bij de stationrestaurantie krijg je nog een koekje) waren helaas de friandises en koekjes op (gek hè, als het restaurant bijna leeg is).
    Wij snappen dat een beginnend restaurant kinderziektes heeft, maar hebben toch de avond zeer teleurgesteld afgesloten met € 800,- en een illusie armer. En bij Zeezout en Yachtclub hebben we het altijd zo top, dus daar maar weer naartoe.
    Jammer, eten is behoorlijk, maar het wordt niets als er niet keihard getraind gaat worden.

  47. Robert Says:

    Afgelopen zaterdag 1 september gegeten, hoge verwachtingen na het lezen van veel positieve berichten. Waren om 19.10 binnen, ontvangst erg vriendelijk en netjes, begeleiding naar de tafel, prima.
    Het viergangenmenu genomen, vinden we altijd leuk en gaan ervan uit dat alles prima op elkaar afgestemd is; 52,50 euro pp excl wijn. Twee flessen rose huiswijn genomen. Het voorgerecht was top top top, voor de rest goedkope oplossingen, maar lekker; alleen de bernaisesaus leek nergens op. Het nagerecht leek nergens op. Met een beetje fantasie wat betreft de borden opmaken had het nog een feeest kunnen lijken, maar helaas.
    Al met al een gezellige avond met elkaar maar het restaurant op zich kan ik zeggen, geen herrie in de keuken maar in het restaurant, ongelofelijk wat een kabaal, een kantinegeluid bij een sportclub. De afzuiginstallatie is perfect, geen last van rokende mensen of de keuken.
    De bediening is chaos, er lopen er bergen rond maar je moet continu vragen om bediening voor een drankje en op zich kun je daar ook mee leven, maar ze letten niet op vragende blikken, je moet ze aantikken of echt roepen. De keuken, geweldig om die gecommiteerde gezichten te zien werken, jong maar serieus en leuk om te zien.
    Jjammer dat de keuken het niet aan leek te kunnen. Zoals gezegd 19.10 binnen, 22.15 het hoofgerecht, 23.30 buiten. Mensen om ons heen klaagden hier ook over. Er zat werkelijk een uur tussen ieder gerecht en dat had door de helft gekund. Stoelen zijn slecht om zo’n lange tijd te zitten. Als laatse, freezing cold, daar binnen. De prijs, 4 x menu plus 2 flessen huiswijn rose, 4 koffie en een fles Evian 300,00 euro.
    Vergelijking: voor mij blijven de Harmonie en La Vilette nog steeds veruit de beste in Rotterdam.

Leave a Reply